Opleiding en ervaring

Al 29 jaar oefentherapeut!

Na mijn universitaire studie bewegingswetenschappen (Vrije Universiteit in Amsterdam) Beatriceen 3 jaar lang onderzoek doen bij experimentele klinische psychologie ben ik de studie Oefentherapie Cesar begonnen.

Sindsdien heb ik een eigen praktijk oefentherapie Cesar en ben nog ik steeds enthousiast over deze manier van behandelen. Bij iedere klacht wordt gekeken naar de oorzaak en de gevolgen van de klacht voor de rest van het lichaam. Het kijken naar het totale houdings- en bewegingspatroon laat iedere keer zien dat de klacht niet op zichzelf staat en zeer individueel bepaald is. Dat maakt iedere behandeling  specifiek. Het aanleren van anderen hoe zij hun eigen therapeut kunnen worden en zelfstandig de klachten kunnen laten verminderen of verdwijnen, maakt de therapie zelfs op langer termijn effectief.

Mijn specialisaties liggen op het gebied van rug- en bekkenklachten en nek- , schouder en hoofdpijnklachten. Daarnaast heb ik mij verdiept in het behandelen van de ouder wordende mens met bijbehorende klachten zoals arthrose en osteoporose. Ook mensen met de ziekte van Parkinson zie ik veel in mijn praktijk en ik ben dan ook verbonden met het ParkinsonNet, waarin ik samenwerk met andere disciplines.

Ik heb ervaring op het gebied van geven van individuele therapie, groepstherapie, geven van training op gebied van houding, voorlichting geven en gastcolleges geven.

Recente bijscholingen:

  • parkinsoncongres
  • lage rugklachten
  • behandeling na herniaoperatie
  • hoofdpijnklachten
  • balanstraining

 

werkfoto'smaart2013 027

31compact

Comments are closed.